Csapra verik a hordót, és sajtot majszolnak

Tizedik alkalommal rendezzikk meg, 2019. szeptember 27-28-ánMindszent Havi Mulatságot. A szüreti mulatság első 10 éve után méltán tekinthetjük a rendezvényt a két falu Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud hagyományának.

mindszenthavi térkép

A borászok által megrajzolt térképet helyi termelők színesítik. Kóstolni lehet helyi mézet, sajtot, lekvárt, szörpöt, sőt bármennyire bizarrnak tűnik, még borecetet is. A kultúrának is nagy szerep jut, az udvarokban koncert hallgatható. A helybéli lakosok szüreti felvonulása is szórakoztató. Faluszerte gasztronómiai élményeket lehet gyűjteni.

Nagy megtiszteltetés, hogy Almási Tamás: Folyékony arany c. filmjének hegyaljai ősbemutatója is a rendezvényünkön várható, amit egy exkluzív aszúkóstoló is követ.

Szombaton, szeptember 28-án kísérletet teszünk egy óriási, kétemberes sajt elkészítésére. Az esemény áldomással kezdődik 10 órakor a termelői piac előtti téren. Részletek itt: http://orszagsajtja.hu/

Délután pedig egy sajt-bor összekóstolón vehetnek részt az érdeklődők. Részletekért kattitntson ide! Ha jegyet szeretne vásárolni, azt itt találja: https://tickets.payportal.events/#/a-tokaji-bornak-van-parja-meg-pedig-a-magyar-sajt-mesterkurzus